ΤΟ ΜΕΛΙ

1.Το μέλι είναι το φυσικό προϊόν που παράγουν οι μέλισσες από το νέκταρ ή από διάφορα μελιτώματα φυτών. Αποτελείται από πολλά συστατικά όπως απλά και σύνθετα ζάχαρα, μεταλλικά στοιχεία, λιπαρά και οργανικά οξέα, αμινοξέα, αρωματικές ουσίες, αντιβιοτικά, ορμόνες, βιταμίνες, ένζυμα και άλλα που στο σύνολο τους ξεπερνούν τα 182 ( White, 1979).
Η συνύπαρξη των ουσιών αυτών, η αναλογία τους και η οργανική του διασύνθεση, του προσφέρουν μοναδικές ιδιότητες που έχουν εκτιμηθεί με την πάροδο των αιώνων.
Πάνω από 100 διαφορετικά φυτά συμμετέχουν σε μικρό ή μεγάλο ποσοστό  στην τελική σύνθεση του Ελληνικού μελιού.
Εστιάζοντας στην ιστορία.
ΜΕΛΙ. Η τροφή των θεών. Η απόλαυση των θνητών εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Εστιάζοντας στην υγεία.
Φυσικό και ατοξικό. Αφομοιώνεται εύκολα από τον οργανισμό, χωρίς να τον επιβαρύνει. Υψηλή απόδοση ενέργειας. Βακτηριοστατική και καρδιοτροφική δράση. Συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσπεψίας, του έλκους και του διαβήτη (χαμηλότερη καμπύλη από τη ζάχαρη). Μειώνει τη γλυκόζη στο αίμα.
Εστιάζοντας στον άνθρωπο.
Το “γλυκό” στοιχείο της Μεσογειακής Δίαιτας. Απαραίτητο συμπλήρωμα της σύγχρονης διατροφής. Καλύπτει απόλυτα της ανάγκες του οργανισμού για γλυκαντικές ουσίες. Είναι ωφέλιμο για όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα για όσους έχουν ανάγκη τόνωσης λόγω ειδικών συνθηκών ή σωματικής και πνευματικής κόπωσης. Ένα κουταλάκι μέλι περιέχει  μόνο 21 θερμίδες.
Εστιάζοντας στο μέλλον.

Μέλι. Πρόταση ζωής


2.Η ζάχαρη είναι ένα βιομηχανοποιημένο προϊόν, αποτέλεσμα χημικής επεξεργασίας.
Το μέλι είναι ένα φυσικό βιολογικό προϊόν, κατευθείαν από τη φύση και δεν επιδέχεται καμία επεξεργασία.
Η ζάχαρη αποτελείται αποκλειστικά από ζαχαρόζη.
Το μέλι περιέχει τουλάχιστον 180 διαφορετικές ουσίες, οι οποίες διασυνδέονται οργανικά με τέτοιο τρόπο ώστε κανείς μέχρι τώρα δεν μπόρεσε να το φτιάξει τεχνητά, παρά τη γνωστή σύνθεση.
Η ζάχαρη έχει κατηγορηθεί για πληθώρα παρενεργειών στον άνθρωπο. Το υψηλό επίπεδο χοληστερίνης, οι πονοκέφαλοι, η κούραση, η ερεθιστικότητα, η δυσκοιλιότητα αποδίδονται κατά μεγάλο μέρος στην κοινή ζάχαρη.
Για το μέλι δεν έχει γραφτεί τίποτα εναντίον.

Επιστροφή